Weingut Schödl

Samen met zijn zus Victoria en broer Leonard maakt Matthias biologische wijnen in het Weinviertel. Zo’n beetje op de grens met Slowakije en Tsjechië iets ten noordoosten van Wenen. Per 2019 zijn ze biologisch gecertificeerd en de volgende stap is biodynamische wijnen maken. Vader Schödl gaf al oenologie in Wenen en dat is duidelijk bij de kinderen blijven hangen. We kennen de wijnen van Matthias omdat hij lid is van de Junge Wilde Winzer waar Toni Söllner ook lid van was. Nu niet meer want je moet wel ‘jung’ zijn. Zijn wijnen vielen ons op doordat ze eigenzinnig gemaakt zijn. Veel wijnen uit het Weinviertel worden van dezelfde klonen, met dezelfde gisten op dezelfde temperatuur in dezelfde roestvrijstalen tanks gemaakt. Hier dus niet. Spontane gisting en andere eigenzinnige keuzen leveren wijnen met karakter op. Ze maken zoals vaak in Oostenrijk en Duitsland een hele serie wijnen, vaak van verschillende wijngaarden. We zijn zeer enthousiast over de Grüner Veltliners die een fraaie kruidigheid en soms ook mineraliteit laten zien. Ook op andere gebieden doen ze er alles aan om de footprint zo klein mogelijk te maken. Lees het verslag van Jancis Robinson van haar bezoek.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.